Filigranssølvsmedens blogg

- et opplysningskontor for tråd og kuler!

Gry M. Grindbakken

En Fagdag for filigransølvsmeder

Publisert: 5. des. 2017

Denne dagen har jeg hatt et ønske om lenge!  Og torsdag 9 november var den virkelighet! En fagdag for filigransølvsmeder - for fagfolk som er fagutdannet og jobber i faget. Med andre ord - et skikkelig fagtreff! 

Gry M. Grindbakken

Håndverksglede

Publisert: 16. nov. 2017

Dette er et blogginnlegg som ikke kommer til å handle  om sølv, men som jeg likevel bare må skrive!  - Dette skal handle om skikkelig håndverkerglede!

Gry M. Grindbakken

LUIS MÉNDEZ - ARTISANOS del 2

Publisert: 29. okt. 2017

Luis Mèndez – Artisanos er ikke bare Luis Méndez d.y, det er også en familiebedrift.  Foruten å ha et lite verksted i galleiet i Salamanca har familien et verkstedlokale i landsbyen Tamames hvor familien kommer fra.

Gry M. Grindbakken

Luis Méndez - Artisanos

Publisert: 26. okt. 2017

Et av høydepunktenen på denne studieturen var å besøke og bli litt kjent med Luis Méndez og hans verksted og galleri i Salamanca.

Gry M. Grindbakken

Studietur

Publisert: 24. okt. 2017

Heldig som jeg er - har jeg vært på studietur igjen! På disse turene er jeg hele tiden på jakt etter det lokale filigransarbeidet og jeg kommer i kontakt med flinke og spennede folk som gjerne deler sin historie og kunnskap.

Gry M. Grindbakken

Trandeimsølja - ferdig

Publisert: 15. okt. 2017

Trandeimsølja er veldig spesiell sølje i filigranshistorien/draktsølvhistorien i Telemark og i Norge. Den har hatt og har fremdeles et veldig begrenset geografisk bruksområde. Den er helt særegen i sitt trådmønster og den har en spesiell historie.

Gry M. Grindbakken

Trandeimsølje - prosess

Publisert: 10. okt. 2017

Dette har vært en god prosess. Jeg gikk inn i det med en liten tvil og var åpen for muligheten til ikke å lykkes.

Gry M. Grindbakken

Arbeidsprosesser Trandeimsølja

Publisert: 24. sep. 2017

Tidligere har jeg nesten sett på trandeimsølja som et uoverkommelig prosjekt. Den har et finurlig trådsystem som ikke er likt noen av de andre elementene som går igjen i annet draktsølv. Det er det som er med på å gjøre den så spennende. Dette har virkelig vært en milepæl for meg å gjennomføre.

Gry M. Grindbakken

Hvor kommer denne "snurren" fra?

Publisert: 23. aug. 2017

Som jeg har vært inne på det tidligere at trandeimsølja ikke ligner på noe av det andre sølvet vi har. Den ligner på ei bolesølje, men har likevel elementer som er så helt annerledes enn hva vi har sett på andre søljer.

Gry M. Grindbakken

Gammel kalk fra Frankrike

Publisert: 18. juli 2017

Det er det spiralformede mønsteret av tråd som skal ligge fritt som gjør trandeimsølja så karakteristisk.

Utforsk bloggen

  • Alle (42)