Stipendiater

Håndverksinstituttets seks stipendiater. 

Alf H. Helland er børsemaker bosatt på Hosteland i Hordaland. Som stipendiat vil han arbeide med rekonstruksjon av viktige historiske rifler i sin helhet, med det det innebærer av tilpasning av løp og skjefter, mekanikk, antenning og rifling av løp. BLOGG

Mail: Alf H. Helland 
Telefon: +47 920 20 148
 

 

 

 

Bent Erik Myrvoll bor i Ålesund og skal arbeide innenfor maler- og murerfaget. Som stipendiat vil han jobbe med de historiske teknikkene knyttet til kalkmaling; brenning og lesking av lokal kalkstein og pigmenter. BLOGG

Mail: Bent Erik Myrvoll 
Mobil: +47 959 77 669

  

 

 

 

Jorunn Løkvold bor og virker i Kåfjord kommune i Troms. Som stipendiat vil hun arbeide med å gjenskape og utvikle plagg og teknikker i den sjøsamiske koftetradisjonen, slik som den særegne bruken av kråkesølv i tekstil duodji. Følg hennes BLOGG.

Mail: Jorunn Løkvold 
Mobil: +47 920 13 567

 

 

 

 

Sissel Wathne er keramiker med faglig bakgrunn fra Bornholm, London, København og Røros. I sin stipendiatperiode vil hun særlig undersøke overflatebehandling, materialitet og teknikker i tradisjonelle keramiske hverdagsgjenstander fra Norge. Følg hennes BLOGG.

Mail: Sissel Wathne 
Mobil: +47 922 50 833

 

 

 

Gry M. Grindbakken er fra Stathelle, og er sølvsmed med filigran som spesialitet. Hun har lang fartstid i faget, og er etablert med egen bedrift fili.as. Gry har en egen blogg der hun fortløpende refererer smått og stort fra stipendiatperioden BLOGG.

Mail: Gry M. Grindbakken 
Mobil: +47 997 97 899

 
 

 

 

Øystein Myhre er smed med 10 års fartstid i faget. Øystein holder til i Sandefjord, og har spesialisert seg på verktøy og eggsmiing. Hans bedrift Myhresmia er velkjent for tradisjonshåndverkere i hele landet. Øystein har en egen blogg der han fortløpende refererer smått og stort fra stipendiatperioden BLOGG.

Mail: Øystein Myhre
Mobil: +47 952 99 190